Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Karretje van spookhuis ontspoord: twee gewonden

28-08-2019, 17.39 uur

Op een kermis in de Franse badplaats Dieppe zijn vorige week twee mensen gewond geraakt. Ze zaten in het spookhuis Ghost toen hun karretje ontspoorde. Dat melden lokale media.

Een 52-jarige man en zijn 14-jarige zoon reden op lage snelheid door een bocht toen hun wagentje plots kantelde. De inzittenden moesten met rugklachten en blauwe plekken naar het ziekenhuis worden gebracht.

De kermis duurde tot en met afgelopen zondag. Het spookhuis is echter nog dagenlang blijven staan om het incident te onderzoeken. Een expert oordeelde dat er een onderdeel vervangen moest worden, maar kon niet zeggen of dat de oorzaak was van het ongeluk.

Verboden
Een andere mogelijkheid is dat de slachtoffers de veiligheidsinstructies hebben genegeerd. Die schrijven voor dat de zwaarste passagier links in het karretje moet zitten. Ook is het verboden om tijdens de rit te gaan staan.

Het spookhuis heeft geen cameratoezicht en er zijn ook geen onpartijdige getuigen. Daardoor is de ware oorzaak van het ongeluk lastig te achterhalen. De slachtoffers hebben een klacht ingediend tegen de eigenaar van het spookhuis. Het Franse Openbaar Ministerie zal beslissen of de zaak voor de rechter komt.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be