Kermis

Karretje van spookhuis ontspoord: twee gewonden

28-08-2019, 17:39 uur | Reacties

Op een kermis in de Franse badplaats Dieppe zijn vorige week twee mensen gewond geraakt. Ze zaten in het spookhuis Ghost toen hun karretje ontspoorde. Dat melden lokale media.

Een 52-jarige man en zijn 14-jarige zoon reden op lage snelheid door een bocht toen hun wagentje plots kantelde. De inzittenden moesten met rugklachten en blauwe plekken naar het ziekenhuis worden gebracht.


ZIE OOK: Trein ontspoord in Frans dierenpark: acht gewonden

De kermis duurde tot en met afgelopen zondag. Het spookhuis is echter nog dagenlang blijven staan om het incident te onderzoeken. Een expert oordeelde dat er een onderdeel vervangen moest worden, maar kon niet zeggen of dat de oorzaak was van het ongeluk.

Verboden
Een andere mogelijkheid is dat de slachtoffers de veiligheidsinstructies hebben genegeerd. Die schrijven voor dat de zwaarste passagier links in het karretje moet zitten. Ook is het verboden om tijdens de rit te gaan staan.

Het spookhuis heeft geen cameratoezicht en er zijn ook geen onpartijdige getuigen. Daardoor is de ware oorzaak van het ongeluk lastig te achterhalen.

Rechter
De slachtoffers hebben een klacht ingediend tegen de eigenaar van het spookhuis. Het Franse Openbaar Ministerie zal beslissen of de zaak voor de rechter komt.

ZIE OOK: Kermisbaas achter tralies na ongeluk met spookhuis

Reacties