Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Serengeti-Park Hodenhagen

Agressieve neushoorn valt auto aan in Duits safaripark

28-08-2019, 12.54 uur | Reacties

Bezoekers van een Duits safaripark zijn afgelopen weekend getuige geweest van een beangstigende situatie. Een grote neushoorn in Serengeti-Park viel zondagavond de auto van een verzorgster aan. Het dier duwde de wagen meermaals omver, alsof het speelgoed was. Op dat moment zat de medewerkster nog in het voertuig.

Dat is te zien op videobeelden van een toeschouwer. Collega's zijn het slachtoffer uiteindelijk te hulp geschoten. Wonder boven wonder raakte ze niet zwaargewond. De vrouw liep een hersenschudding en blauwe plekken op.

Bezoekers die het incident vanaf een afstandje zagen gebeuren, kwamen met de schrik vrij. Zij liepen wel een enorm risico, omdat ze zich in een open jeep bevonden. Bovendien droegen de inzittenden geen veiligheidsgordel.

Te vroeg
Volgens de directie van Serengeti-Park mag het agressieve neushoornmannetje normaal gesproken alleen vrij rondlopen als de bezoekers weg zijn. Kennelijk was hij zondagavond te vroeg naar buiten gelaten.

Na het voorval heeft men besloten om de neushoorn naar een andere dierentuin te sturen. "Hij is niet geschikt voor het safaripark", aldus directeur Fabrizio Sepe.

Leeuwen
In mei raakte een verzorger van hetzelfde dierenpark nog zwaargewond in het leeuwenverblijf. De man werd toen aangevallen door twee mannetjesleeuwen.Meer Serengeti-Park Hodenhagen
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be