Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Plopsaland wil opdringerige straatverkopers een halt toeroepen

29-08-2019, 15.48 uurBeeld: @Quinn221B

Plopsaland gaat ervoor zorgen dat straatverkopers in het park minder opdringerig worden. Dat belooft Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in gesprek met Looopings. Het attractiepark in De Panne laat als één van de weinige pretparken in Europa commerciële partijen toe om bezoekers aan te spreken. Zo zijn er regelmatig medewerkers van HelloFresh, Unicef en Mercedes-Benz te gast in Plopsaland, om reclame te maken of om geld op te halen.

De merken waar Plopsa mee samenwerkt, kunnen volgens Van den Kerkhof van toegevoegde waarde zijn voor de bezoeker. "HelloFresh staat voor gezonde voeding en Unicef zet zich in voor kinderen. Daar staan wij achter."

En Mercedes dan? "Mercedes is als commerciële partner de leverancier van onze paradewagens. Veel bezoekers hebben ons in het verleden laten weten dat ze zo'n auto wel willen aanschaffen. Dan is het handig als er medewerkers van Mercedes aanwezig zijn voor een uitleg."

Games
De directeur vindt het geen probleem om bezoekers tijdens een dagje uit te confronteren met reclame van externe partijen. "Kijk naar de vele reclameborden voor Coca-Cola of betaalde games in de verschillende parken: eigenlijk is dat hetzelfde principe", vindt hij. "Ook dat zijn externe partijen die geld proberen te verdienen. Het valt of staat echter bij de manier waarop gasten benaderd worden."

Het lastigvallen van bezoekers op een dwingende of storende manier is uit den boze, zegt Van den Kerkhof. "Het mag niet opdringerig worden. Wij zullen daar in de toekost extra scherp op letten. De medewerkers van deze bedrijven zouden geen straatverkopers moeten zijn, maar informatieverschaffers."

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be