Efteling

Houten achtbaan Efteling onverwachts buiten gebruik

27-08-2019, 22.01 uur | ReactiesFoto: @yhsper

Een populaire Efteling-attractie is onverwachts gesloten. Houten achtbaan Joris en de Draak staat sinds maandagochtend stil. Volgens ingewijden vindt er een spoedreparatie plaats. Bij een inspectieronde zouden zwakke punten in de houten constructie zijn gevonden.

Op beelden is te zien hoe Efteling-medewerkers bezig zijn met het vervangen van hout. Dat gebeurt op de grote bocht boven het water, naast De Vliegende Hollander.


ZIE OOK: Efteling verwijdert draak uit stuntshow Raveleijn

"Ik kan alleen zeggen dat een onderdeel van de baan vervangen dient te worden", laat een voorlichter aan Looopings weten. Inmiddels is de dubbele rollercoaster al twee volle dagen buiten gebruik. De woordvoerder verwacht dat de attractie op woensdag wederom gesloten zal zijn. "We bekijken de situatie nu per dag."

September
Joris en de Draak, geopend in 2010, is één van de meest onderhoudsgevoelige attracties in de Efteling. De coaster was eerder dit jaar al twee periodes buiten gebruik voor werkzaamheden. In september staat er wederom een onderhoudsbeurt op de planning. Dan gaat de achtbaan twee weken dicht.

Efteling-bezoekers kunnen op dit moment ook niet kijken naar de stuntshow Raveleijn. De voorstelling wordt al sinds begin deze maand niet opgevoerd vanwege een technisch defect.

ZIE OOK: Efteling verbetert capaciteit van houten achtbaan Joris en de Draak

Reacties