Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Houten achtbaan Efteling onverwachts buiten gebruik

27-08-2019, 22.01 uurBeeld: @yhsper

Een populaire Efteling-attractie is onverwachts gesloten. Houten achtbaan Joris en de Draak staat sinds maandagochtend stil. Volgens ingewijden vindt er een spoedreparatie plaats. Bij een inspectieronde zouden zwakke punten in de houten constructie zijn gevonden.

Op beelden is te zien hoe Efteling-medewerkers bezig zijn met het vervangen van hout. Dat gebeurt op de grote bocht boven het water, naast De Vliegende Hollander.

"Ik kan alleen zeggen dat een onderdeel van de baan vervangen dient te worden", laat een voorlichter aan Looopings weten. Inmiddels is de dubbele rollercoaster al twee volle dagen buiten gebruik. De woordvoerder verwacht dat de attractie op woensdag wederom gesloten zal zijn. "We bekijken de situatie nu per dag."

September
Joris en de Draak, geopend in 2010, is één van de meest onderhoudsgevoelige attracties in de Efteling. De coaster was eerder dit jaar al twee periodes buiten gebruik voor werkzaamheden. In september staat er wederom een onderhoudsbeurt op de planning. Dan gaat de achtbaan twee weken dicht.

Efteling-bezoekers kunnen op dit moment ook niet kijken naar de stuntshow Raveleijn. De voorstelling wordt al sinds begin deze maand niet opgevoerd vanwege een technisch defect.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be