Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Geen suikerspin in pretpark: 'Veiligheid komt op de eerste plaats'

25-08-2019, 18.02 uur

Bezoekers van een Belgisch pretpark kunnen op veel plekken geen suikerspin meer bestellen. Uit angst voor wespen is attractiepark Bellewaerde in Ieper bij verschillende kraampjes tot nader order gestopt met de verkoop van het snoepgoed. Dat valt te lezen op affiches in het park.

"Omwille van de talrijke wespen in deze zone, kunnen we hier helaas geen suikerspin aanbieden", luidt de uitleg over de rigoureuze maatregel. Volgens Bellewaerde zou de veiligheid in gevaar komen als de lekkernij tóch wordt aangeboden.

"De veiligheid van onze bezoekers komt op de eerste plaats en bijgevolg willen wij dan ook geen enkel risico nemen, door suikerspin aan te bieden."

Agressief
Door de warme zomers en zachte winters is de wespenpopulatie in West-Europa flink toegenomen. In augustus zijn de beesten op hun agressiefst. Omdat alle wespennesten voltooid zijn, gaan de insecten dan op zoek naar voedsel. Daarbij veroorzaken ze veel overlast.



Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be