Walibi Belgium

Achtbaan Walibi Belgium loopt vast tijdens ritje

22-08-2019, 15:24 uur | Reacties

Een familieachtbaan in Walibi Belgium is vanmiddag halverwege de baan stil komen te staan. Door onbekende oorzaak had een karretje niet genoeg snelheid om het parcours af te maken. Vervolgens bleef het bakje heen en weer schommelen in een bocht.

Na het ontruimen van de attractie hebben medewerkers het wagentje met behulp van een kabel weer omhoog getrokken richting een horizontaal gedeelte. Volgens ooggetuigen zaten passagiers ongeveer een half uur vast.


ZIE OOK: Walibi Belgium: eerste onride-video van nieuwe achtbaan Tiki-Waka

Een woordvoerster van Walibi Belgium wil dat niet bevestigen. Zij wil alleen kwijt dat Tiki-Waka kampt met "een technische storing". "Onze teams zijn overgegaan tot de evacuatie van de attractie. De veiligheid van onze bezoekers is te allen tijde gegarandeerd geweest."

Darkride
Voor de reddingsoperatie werd een groot deel van het park geruime tijd afgesloten voor publiek. Daardoor moest ook de naastgelegen interactieve darkride Challenge of Tutankhamon dicht. Inmiddels zijn de attracties weer open.

Tiki-Waka is een bobsled coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer, geopend in 2018. De baan is 21 meter hoog en 564 meter lang. Normaal gesproken bedraagt de topsnelheid 55 kilometer per uur.ZIE OOK: Weer problemen bij Untamed in Walibi Holland: trein valt stil tijdens ritje

Reacties