Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Achtbaan Walibi Belgium loopt vast tijdens ritje

22-08-2019, 15.24 uur

Een familieachtbaan in Walibi Belgium is vanmiddag halverwege de baan stil komen te staan. Door onbekende oorzaak had een karretje niet genoeg snelheid om het parcours af te maken. Vervolgens bleef het bakje heen en weer schommelen in een bocht.

Na het ontruimen van de attractie hebben medewerkers het wagentje met behulp van een kabel weer omhoog getrokken richting een horizontaal gedeelte. Volgens ooggetuigen zaten passagiers ongeveer een half uur vast.

Een woordvoerster van Walibi Belgium wil dat niet bevestigen. Zij wil alleen kwijt dat Tiki-Waka kampt met "een technische storing". "Onze teams zijn overgegaan tot de evacuatie van de attractie. De veiligheid van onze bezoekers is te allen tijde gegarandeerd geweest."

Darkride
Voor de reddingsoperatie werd een groot deel van het park geruime tijd afgesloten voor publiek. Daardoor moest ook de naastgelegen interactieve darkride Challenge of Tutankhamon dicht. Inmiddels zijn de attracties weer open.

Tiki-Waka is een bobsled coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer, geopend in 2018. De baan is 21 meter hoog en 564 meter lang. Normaal gesproken bedraagt de topsnelheid 55 kilometer per uur.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be