Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Snelste achtbaan van Europa wordt toerist bijna fataal

22-08-2019, 09.29 uurBeeld: Kevin Perry

Een ritje in de hoogste en snelste achtbaan van Europa is een 20-jarige Ierse toerist bijna fataal geworden. Kevin Perry stapte onlangs in Red Force, een 112 meter hoge lanceerachtbaan in het Spaanse pretpark Ferrari Land. Nadat de man met 180 kilometer per uur gekatapulteerd werd, voelde hij een scherpe pijn in zijn borst.

"Ik dacht echt dat ik een hartaanval kreeg", vertelt Perry aan een regionale nieuwssite. "Het voelde alsof iemand op mijn ribben aan het duwen was." Toen bij de EHBO-post in het park niets gevonden kon worden, besloot hij met zijn familie terug naar zijn hotel te gaan.

De volgende dag werd hij naar eigen zeggen wakker in een bed met rode lakens, van al het bloed dat hij 's nachts opgehoest had. "Het bloed was echt overal", aldus Perry. In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat hij een klaplong had. "Doktoren vertelden me dat ik dood had kunnen zijn als ik niet naar het ziekenhuis was gegaan."

Operaties
De man, woonachtig in het Noord-Ierse Belfast, onderging twee operaties in vijf dagen. Omdat hij vervolgens niet mocht vliegen, moest hij per bus, trein en boot naar huis. "Voorlopig laat ik achtbanen links liggen", besluit hij.

Ferrari Land is onderdeel van pretparkresort PortAventura World in de Spaanse badplaats Salou, net als thempapark PortAventura Park en waterpark Caribe Aquatic Park.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be