PortAventura World

Snelste achtbaan van Europa wordt toerist bijna fataal

22-08-2019, 09:29 uur | ReactiesFoto: Kevin Perry

Een ritje in de hoogste en snelste achtbaan van Europa is een 20-jarige Ierse toerist bijna fataal geworden. Kevin Perry stapte onlangs in Red Force, een 112 meter hoge lanceerachtbaan in het Spaanse pretpark Ferrari Land. Nadat de man met 180 kilometer per uur gekatapulteerd werd, voelde hij een scherpe pijn in zijn borst.

"Ik dacht echt dat ik een hartaanval kreeg", vertelt Perry aan een regionale nieuwssite. "Het voelde alsof iemand op mijn ribben aan het duwen was." Toen bij de EHBO-post in het park niets gevonden kon worden, besloot hij met zijn familie terug naar zijn hotel te gaan.


ZIE OOK: Man aangevallen door duif in snelste achtbaan van Europa

De volgende dag werd hij naar eigen zeggen wakker in een bed met rode lakens, van al het bloed dat hij 's nachts opgehoest had. "Het bloed was echt overal", aldus Perry. In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat hij een klaplong had. "Doktoren vertelden me dat ik dood had kunnen zijn als ik niet naar het ziekenhuis was gegaan."

Operaties
De man, woonachtig in het Noord-Ierse Belfast, onderging twee operaties in vijf dagen. Omdat hij vervolgens niet mocht vliegen, moest hij per bus, trein en boot naar huis. "Voorlopig laat ik achtbanen links liggen", besluit hij.

Ferrari Land is onderdeel van pretparkresort PortAventura World in de Spaanse badplaats Salou, net als thempapark PortAventura Park en waterpark Caribe Aquatic Park.

ZIE OOK: Spaans pretpark bezwijkt onder extreme drukte

Reacties