Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo neemt de Efteling op 1 september afscheid van de Bob

13-08-2019, 14.18 uurBeeld: @promenadefotos

De Bob in de Efteling is nog minder dan drie weken geopend. Daarna wordt de klassieke bobsleebaan uit 1985 gesloopt. Op zondag 1 september krijgen Efteling-fans de kans om definitief afscheid te nemen van de beroemde attractie. Vandaag maakt het park bekend hoe de sluitingsceremonie eruit gaat zien.

De Efteling organiseert zelf geen speciale laatste ritjes voor fans, journalisten of genodigden. "De wachtrij zal gewoon tot 20.00 uur geopend zijn voor iedereen", legt een woordvoerster uit. Daarna blijft de bobslee in bedrijf tot alle wachtende bezoekers een ritje hebben kunnen maken.

De allerlaatste ritjes ooit worden gedaan door Efteling-medewerkers, naar verwachting rond 20.30 uur. "Op die manier zetten we het team dat dag in, dag uit werkzaam is bij de Bob in het zonnetje."

Remmen
Als het regent, kan de Bob niet draaien. Dan werken de remmen van de achtbaan namelijk niet goed, waardoor karretjes op elkaar kunnen botsen. "Als het inderdaad gaat regenen, zullen we op 1 september met een alternatief programma komen", zegt de voorlichtster. "We willen liefhebbers toch de gelegenheid geven om afscheid te nemen." Het laatste ritje heeft dan mogelijk al eerder plaatsgevonden.

De Bob moet het veld ruimen vanwege de belabberde technische staat van de attractie. Omdat de oorspronkelijke fabrikant Intamin geen bobsleebanen meer maakt, was het neerzetten van een nieuwe bobbaan geen optie. Daarom wordt de attractie vervangen door een dubbele powered coaster, die komend voorjaar opengaat. De Efteling investeert daar zo'n 15 miljoen euro in.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be