Efteling

Zo neemt de Efteling op 1 september afscheid van de Bob

13-08-2019, 14:18 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

De Bob in de Efteling is nog minder dan drie weken geopend. Daarna wordt de klassieke bobsleebaan uit 1985 gesloopt. Op zondag 1 september krijgen Efteling-fans de kans om definitief afscheid te nemen van de beroemde attractie. Vandaag maakt het park bekend hoe de sluitingsceremonie eruit gaat zien.

De Efteling organiseert zelf geen speciale laatste ritjes voor fans, journalisten of genodigden. "De wachtrij zal gewoon tot 20.00 uur geopend zijn voor iedereen", legt een woordvoerster uit. Daarna blijft de bobslee in bedrijf tot alle wachtende bezoekers een ritje hebben kunnen maken.


ZIE OOK: Efteling presenteert afscheidsnummer voor sluiting van Bob

De allerlaatste ritjes ooit worden gedaan door Efteling-medewerkers, naar verwachting rond 20.30 uur. "Op die manier zetten we het team dat dag in, dag uit werkzaam is bij de Bob in het zonnetje."

Remmen
Als het regent, kan de Bob niet draaien. Dan werken de remmen van de achtbaan namelijk niet goed, waardoor karretjes op elkaar kunnen botsen. "Als het inderdaad gaat regenen, zullen we op 1 september met een alternatief programma komen", zegt de voorlichtster. "We willen liefhebbers toch de gelegenheid geven om afscheid te nemen." Het laatste ritje heeft dan mogelijk al eerder plaatsgevonden.

De Bob moet het veld ruimen vanwege de belabberde technische staat van de attractie. Omdat de oorspronkelijke fabrikant Intamin geen bobsleebanen meer maakt, was het neerzetten van een nieuwe bobbaan geen optie. Daarom wordt de attractie vervangen door een dubbele powered coaster, die komend voorjaar opengaat. De Efteling investeert daar zo'n 15 miljoen euro in.

ZIE OOK: Ongelukje bij Bob in de Efteling: karretjes op elkaar gebotst

Reacties