Comics Station Antwerp

Plopsa verliest interesse in noodlijdend pretpark Comics Station

10-08-2019, 14:10 uur | Reacties

Het verlieslijdende pretpark Comics Station Antwerp wordt niet overgenomen door Plopsa. Dat bevestigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings. De Plopsa Group, eigenaar van zes pretparken in België, Nederland, Duitsland en Polen, had geruime tijd interesse om het overdekte attractiepark in te lijven.

Toen Looopings daar in juni melding van maakte, wilde directeur Van den Kerkhof nog geen commentaar geven. Nu geeft hij toe dat er inderdaad interesse was. Na marktonderzoek heeft Plopsa besloten om af te zien van de aankoop.


ZIE OOK: Plopsa en ZOO Antwerpen azen op noodlijdend pretpark

"Comics Station bevindt zich op een unieke locatie en heeft sterke merken", aldus de directeur. "We hebben gekeken hoe we het karakter van het park zouden kunnen behouden terwijl we er de Plopsa-stempel op drukken." Door de kleine ruimte zijn de mogelijkheden echter beperkt. "En het uitbreiden van de capaciteit zou een te grote investering vergen."

Faillissement
Comics Station Antwerpen opende in 2017. Vorig jaar werd er 2,7 miljoen euro verlies geleden. Op dit moment staat er nog voor miljoenen euro's aan rekeningen open. Die kunnen voorlopig niet betaald worden. Het management is achter de schermen bezig met een reorganisatie. Op die manier moet een faillissement voorkomen worden. Ondertussen blijft het park gewoon open.

ZIE OOK: Belgisch pretpark Comics Station kan rekeningen niet meer betalen

Reacties