Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Drone brengt achtbanen op spectaculaire wijze in beeld

05-08-2019, 22.32 uur

Een Scandinavisch pretpark heeft enkele achtbanen op unieke wijze in beeld gebracht. Attractiepark Liseberg in Zweden liet de treinen van verschillende rollercoasters tijdens een ritje volgen door een drone met een camera. Dat leverde imposante beelden op.

Vorige maand kwam al een indrukwekkend filmpje naar buiten van de 47 meter hoge dive coaster Valkyria, geopend in 2018. Afgelopen weekend presenteerde Liseberg een vergelijkbare video van de lanceerachtbaan Helix. Die coaster is 41 meter hoog en 1381 meter lang. De baan bestaat uit zeven inversies en twee lanceringen, met een topsnelheid van 100 kilometer per uur.

Helix werd vijf jaar geleden gebouwd door Mack Rides, de huisleverancier van het Duitse attractiepark Europa-Park. Directeur Michael Mack is onder de indruk van de beelden, laat hij op Twitter weten. "Nog steeds trots op Helix, één van de heftigste achtbanen ooit gefabriceerd door Mack. Dankzij deze ongelofelijke dronebeelden ziet het er nog beter uit."

Veiligheid
Voor de beelden schakelde Liseberg de professionele Zweedse dronepiloot Viggo Koch in. De dronevideo's werden uit veiligheidsoverwegingen opgenomen buiten openingstijd van het pretpark. Er zitten dan ook geen personen in de karretjes.

Het Frans pretpark Nigloland ging de Zweden enkele jaren geleden al voor met een vergelijkbare stunt.Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be