Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland vreest dat kapotte attractie nog maanden dicht blijft

30-07-2019, 17.10 uur | Reacties

Een kapotte attractie in Toverland blijft waarschijnlijk nog maanden dicht. De Wirbelbaum, een tollend reuzenrad met draaiende gondels, staat sinds halverwege deze maand stil. Een kapot onderdeel moet vervangen worden, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

"Dat onderdeel wordt nu speciaal voor ons gemaakt", legt ze uit. "Helaas is de levertijd erg lang." Om die reden vreest Toverland dat de Wirbelbaum pas weer over zo'n twee maanden geopend kan worden.

De Wirbelbaum werd in 2005 gebouwd door het Duitse bedrijf Metallbau Emmeln. Het rad in het overdekte themagebied Wunderwald kampt al geruime tijd met technische problemen. In 2018 stond de attractie ook al maandenlang stil. Eerder was er sprake van haarscheurtjes in de constructie.

Afscheid
Is het na alle complicaties niet verstandiger om definitief afscheid te nemen van de attractie? "Op dit moment is dat niet aan de orde", zegt de voorlichtster. "De Wirbelbaum is daarvoor te populair bij gezinnen. We gaan ervan uit dat bezoekers straks gewoon weer een ritje kunnen maken."

Meer Attractiepark Toverland
Reacties