Gardaland Resort

Marketingmanager Gardaland lacht om asielzoekers

26-07-2019, 19:52 uur | Reacties

Een hooggeplaatste manager van het Italiaanse pretpark Gardaland heeft een hoop mensen boos gemaakt met een controversieel Facebook-bericht. Marketingmanager Enrico Baldazzi deelde onlangs een omstreden foto van een satirische website. Daarom zijn vluchtelingen in reddingsvesten te zien. "Een groep uit Lampedusa geniet van een achtbaan in Gardaland", luidde het komisch bedoelde commentaar.

Op het Italiaanse eiland Lampedusa arriveren veel immigranten per boot uit Noord-Afrika, in de hoop er een Europese verblijfsvergunning te bemachtigen. Veel bootvluchtelingen overleven de reis niet.


ZIE OOK: Opmerkelijk: Efteling-bezoeker wijst moslims de weg naar asielzoekerscentrum

Gardaland-manager Baldazzi kopieerde het bericht met lachende smileys en de tekst "We zijn iedereen altijd graag naar wens". Dat kwam hem op veel kritiek te staan in Italiaanse media en op social media.

Groot bedrijf
"De grap kan simpelweg niet door de beugel, wetende dat mensen hun leven riskeren door de Middellandse Zee over te steken", schrijft de gerenommeerde nieuwssite The Post Internazionale. "Het siert een groot bedrijf als Gardaland zeker niet." De manager van het attractiepark heeft kennelijk spijt gekregen van zijn uitspatting. Inmiddels is het bericht verwijderd.

ZIE OOK: Asielzoekers verstoppen zich in kermisattracties

Reacties