Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Marketingmanager Gardaland lacht om asielzoekers

26-07-2019, 19.52 uur

Een hooggeplaatste manager van het Italiaanse pretpark Gardaland heeft een hoop mensen boos gemaakt met een controversieel Facebook-bericht. Marketingmanager Enrico Baldazzi deelde onlangs een omstreden foto van een satirische website. Daarom zijn vluchtelingen in reddingsvesten te zien. "Een groep uit Lampedusa geniet van een achtbaan in Gardaland", luidde het komisch bedoelde commentaar.

Op het Italiaanse eiland Lampedusa arriveren veel immigranten per boot uit Noord-Afrika, in de hoop er een Europese verblijfsvergunning te bemachtigen. Veel bootvluchtelingen overleven de reis niet.

Gardaland-manager Baldazzi kopieerde het bericht met lachende smileys en de tekst "We zijn iedereen altijd graag naar wens". Dat kwam hem op veel kritiek te staan in Italiaanse media en op social media.

Groot bedrijf
"De grap kan simpelweg niet door de beugel, wetende dat mensen hun leven riskeren door de Middellandse Zee over te steken", schrijft de gerenommeerde nieuwssite The Post Internazionale. "Het siert een groot bedrijf als Gardaland zeker niet." De manager van het attractiepark heeft kennelijk spijt gekregen van zijn uitspatting. Inmiddels is het bericht verwijderd.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be