Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Pretparkexpert spreekt schande van Disney-show: 'Te lui en te gierig'

27-07-2019, 14.06 uur

Een bekende pretparkexpert klaagt steen en been over een nieuwe show in Disneyland Paris. Bezoekers van het Disneyland Park kunnen deze zomer kijken naar de muzikale theatervoorstelling The Lion King: Rhythms of the Pride Lands. In een theater in het aangrenzende Walt Disney Studios Park is ondertussen meermaals per dag een videoregistratie van diezelfde show te zien.

Schandalig, oordeelt pretparkdeskundige Erwin Taets. "Ik denk niet dat er ergens ter wereld een Disney-resort is waar de entertainmentstandaard zo laag ligt dat een volledig theater alleen gebruikt wordt om naar een videoregistratie van een liveshow te gaan kijken", verzucht hij in de laatste aflevering van zijn podcast Ochtend in Pretparkland.

Taets vindt het onbegrijpelijk dat Disneyland Paris een groot theater op die manier durft in te zetten. "Het is te lui, het is te gierig." Zoiets zou in de Disney-resorts in Amerika en Azië nooit gebeuren, denkt de Vlaming. "Het is een schande die zelfs in de schandalige geschiedenis van de Walt Disney Studios zijn weerga niet kent."

Puinhoop
Het Studios Park van Disneyland Paris is toch al geen aanrader, aldus Taets. "Er zijn weinig bezoekers die zo hardop in hun gezicht worden uitgelachen als de bezoekers van de Walt Disney Studios deze zomer. Het is daar sowieso een grote puinhoop met alle werkzaamheden, waar ze veel te langzaam mee aan de slag zijn. Maar die videoregistratie is het laagste dat ze ooit zijn gevallen."

Wat het volgens expert Taets extra pijnlijk maakt, is dat in het theater vroeger de geliefde show CinéMagique werd opgevoerd. "Ik snap niet dat liefhebbers niet beseffen dat we één van de mooiste en knapste Disney-attracties ooit opgeofferd hebben om twee jaar later daar naar een videoregistratie te gaan kijken van een show die in het andere park live te zien is." Vorig jaar waren er nog plannen om CinéMagique terug te brengen, maar dat project is uiteindelijk niet doorgegaan.

Entreeprijs
Het Walt Disney Studios Park staat aan de vooravond van een grote transformatie. Daarom zijn enkele attracties gesloten voor werkzaamheden. Op dit moment telt het park negen verschillende attracties en een handjevol shows en meet-and-greets. De entreeprijs aan de kassa steeg afgelopen voorjaar naar 87 euro per dag.


Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be