Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo zorgt de Efteling ervoor dat de wachttijden omlaag gaan

01-08-2019, 20.05 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

De Efteling staat voor een lastige opdracht. Terwijl de bezoekersaantallen alsmaar blijven stijgen, laat een grote uitbreiding op zich wachten. Hoe verhoog je de capaciteit van een pretpark zonder dat er gigantische nieuwe attracties gebouwd kunnen worden? In de eerste aflevering van de Looopings Podcast vertelt parkdirecteur Coen Bertens over die uitdaging.

Het liefst zou de Efteling de grenzen verleggen, zodat er meer grond beschikbaar is voor de bouw van attracties. Nu dat voorlopig niet doorgaat door problemen met het bestemmingsplan, wordt de directie op de proef gesteld.

Bertens geeft voorbeelden van maatregelen die ervoor hebben gezorgd dat de gemiddelde wachttijden in de Efteling de afgelopen jaren zijn gedaald, ondanks het groeiende aantal bezoekers. Daarnaast blikt hij vooruit op aanpassingen die nog gaan komen.

McDonald's
Ook de Boarding Pass - het reserveringssysteem bij de Python - wordt besproken. Verder vertelt de parkdirecteur over de toekomst van het Spookslot en Raveleijn, het niveau van het Negen Pleinen Festijn, de internationalisering van het Sprookjesbos en opvallende samenwerkingen met bedrijven als McDonald's.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be