Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo zorgt de Efteling ervoor dat de wachttijden omlaag gaan

01-08-2019, 20.05 uur | Reacties

De Efteling staat voor een lastige opdracht. Terwijl de bezoekersaantallen alsmaar blijven stijgen, laat een grote uitbreiding op zich wachten. Hoe verhoog je de capaciteit van een pretpark zonder dat er gigantische nieuwe attracties gebouwd kunnen worden? In de eerste aflevering van de Looopings Podcast vertelt parkdirecteur Coen Bertens over die uitdaging.

Het liefst zou de Efteling de grenzen verleggen, zodat er meer grond beschikbaar is voor de bouw van attracties. Nu dat voorlopig niet doorgaat door problemen met het bestemmingsplan, wordt de directie op de proef gesteld.

Bertens geeft voorbeelden van maatregelen die ervoor hebben gezorgd dat de gemiddelde wachttijden in de Efteling de afgelopen jaren zijn gedaald, ondanks het groeiende aantal bezoekers. Daarnaast blikt hij vooruit op aanpassingen die nog gaan komen.

McDonald's
Ook de Boarding Pass - het reserveringssysteem bij de Python - wordt besproken. Verder vertelt de parkdirecteur over de toekomst van het Spookslot en Raveleijn, het niveau van het Negen Pleinen Festijn, de internationalisering van het Sprookjesbos en opvallende samenwerkingen met bedrijven als McDonald's.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken en attracties. We spreken met mensen uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Stitcher, Overcast, Podtail, TuneIn, Google Podcasts en Apple Podcasts.
Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be