Fans

Pretparkfan viert International Rollercoaster Day met speciale achtbaantrip

22-07-2019, 20:06 uur | Reacties

Een Nederlandse pretparkfan wil International Rollercoaster Day op een bijzondere manier op de kaart zetten. In de Verenigde Staten is de internationale feestdag - elk jaar op 16 augustus - al langer een begrip. "Het wordt de hoogste tijd dat wij Rollercoaster Day ook in Nederland gaan vieren", vertelt Pieter Leebooij van YouTube-kanaal zerogreviews.

Daarom organiseert hij een speciale achtbaantrip die plaatsvindt op vrijdag 16 augustus. "We gaan met een groep liefhebbers in één dag tijd tien iconische achtbanen doen", zegt Leebooij. De dag begint om 08.30 uur in de Efteling, vóór de officiële openingstijd van het park. 's Middags staat Toverland op het programma. De achtbaandag wordt 's avonds afgesloten in Walibi Holland.


ZIE OOK: Video: Walibi-achtbaan Untamed geopend met vuurwerk

"Wie mee wil, doet op één dag de achtbanen Baron 1898, Joris en de Draak, Python, De Vliegende Hollander, Troy, Fenix, Toos Express, Goliath, Lost Gravity en Untamed", legt youtuber Leebooij uit. "We maken er natuurlijk gewoon een gezellige dag van, maar ik heb ook nog een verrassing in petto."

Aanmelden
Deelnemen kost 49,50 euro per persoon. Dat is inclusief parkeren en alle extra's. Wie een Toverland-abonnement heeft, is nog 33,50 euro kwijt. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een digitaal formulier. Er is plek voor maximaal 48 deelnemers.

ZIE OOK: Nederlandse pretparkfan valt 60 kilo af om in achtbanen te passen

Reacties