Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Oceanogràfic Valencia

Grootste zeeaquarium van Europa getroffen door brand

09-07-2019, 18.34 uurBeeld: @Carlos_Saiz_

In Europa's grootste zeeaquarium is vandaag een brand uitgebroken. Oceanogràfic, gelegen in de Spaanse stad Valencia, moest rond 11.00 uur de poorten sluiten. Alle aanwezige bezoekers - zo'n duizend personen - en medewerkers werden geëvacueerd. De populaire toeristische attractie bleef de rest van de dag gesloten.

Het vuur ontstond in de buurt van de ingang van het zeedierenpark, in een gebied met haaien. De oorzaak is nog niet bekend. Er raakten geen mensen of dieren gewond. Een enorme rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien.

Oceanogràfic opende in 2003. Er leven onder meer pinguïns, dolfijnen, zeeleeuwen, schildpadden, roggen en walrussen. Morgen gaat het zeeaquarium weer open voor publiek.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be