Efteling

Video: Negen Pleinen Festijn 2019 barst los in de Efteling

06-07-2019, 09:21 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

De Efteling stond vrijdagavond in het teken van het eerste Negen Pleinen Festijn van het jaar. Op alle vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus blijft het attractiepark tot 23.00 uur geopend, met extra entertainment op negen pleinen. Het populaire zomerfestival wordt in 2019 voor de achtste keer gehouden. Er zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van voorgaande edities.

Zo presenteert de hofhouding van Symbolica dit jaar een dansact zónder de geliefde lakei O.J. Punctuel. Nieuw is het nummer Twinkel Twinkel Twinkel, dat inmiddels ook op YouTube te beluisteren is. Voor het Anton Pieckplein was "Pieckeriaans straattheater" aangekondigd. Dat bleek niet veel meer dan een minimalistische act met een hoepel.


ZIE OOK: Efteling presenteert afscheidsnummer voor sluiting van Bob

Op het Ton van de Ven-plein werd de zogenoemde Bannelingen Band vervangen door de Efteling Muzikanten. Een dansshow op het Fata Morgana-plein is ook verdwenen. Daar zijn nu alleen oosterse straatverkopers te vinden. Op het Herautenplein lopen sprookjesfiguren rond. Even verderop in het Sprookjesbos wordt de voorstelling Avond met Wolf opgevoerd.

Joris en de Draak
Het Steenbokplein - met schlagerzanger Jürgen Freilich - en het Piraña-plein - met een capoeira-show - bleven grotendeels ongewijzigd. Het Carnaval Festival-plein moet het nu zonder mascottes Jokie en Jet doen. Het Vliegende Hollander-plein is het toneel van een zanggroepje en enkele levende standbeelden. Voor het eerst kunnen bezoekers daar het personage Joris van Joris en de Draak ontmoeten.

De feestavonden worden traditiegetrouw om 18.00 uur afgetrapt met een parade op de Pardoes Promenade. Daarna verspreiden alle acts zich over de verschillende pleinen. Het uitzwaaimoment rond sluitingstijd is geschrapt. In plaats daarvan draait er nu een bandje met ingesproken afscheidsteksten van de artiesten.

ZIE OOK: Efteling onthult programma van Negen Pleinen Festijn 2019

Reacties