Efteling

Efteling heeft voorlopig één Holle Bolle Gijs minder

09-07-2019, 12:24 uur | Reacties

Eén van de Holle Bolle Gijzen in de Efteling is voorlopig uit de running. Het attractiepark kan tot nader order niet rekenen op Inca Gijs, de papierverslinder naast wildwaterbaan Piraña. Normaal gesproken vraagt het offerbeeld om papier, net als de andere Holle Bolle Gijzen in het park. Tegenwoordig is hij stil.

Naast hem zijn rieten prullenmanden neergezet. Bovendien verscheen er een stalen rooster voor zijn mond, om te voorkomen dat hij alsnog papier opslokt. Dat doet vermoeden dat de papierverslinder geruime tijd of misschien wel definitief buiten gebruik zal zijn.


ZIE OOK: Efteling kiest voor 'slimme' prullenbakken die afval kunnen herkennen

Een Efteling-woordvoerder bevestigt dat Inca Gijs de komende periode zijn taak niet kan uitvoeren. "Inca Gijs is even uitgegeten", zegt hij. "Hij heeft last van verstoppingen." Het is de bedoeling om het beeld "uiteindelijk" wel weer in werking te stellen, maar dat kan even gaan duren.

Stemgeluid
De Holle Bolle Gijs stamt uit 1983, het openingsjaar van de Piraña. Hij werd ontworpen door Efteling-icoon Ton van de Ven. Pardoes-bedenker Henny Knoet is verantwoordelijk voor zijn stemgeluid. Beide ontwerpers zijn inmiddels overleden.ZIE OOK: Efteling-medewerkers blussen brandje bij Holle Bolle Gijs

Reacties