Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parques Reunidos

Bouw van Hunger Games-pretpark gaat niet door

05-07-2019, 10.14 uur | Reacties

Er komt toch geen pretpark dat in het teken staat van films als The Hunger Games. Plannen voor het overdekte attractiepark werden vorig jaar gepresenteerd. De trekpleister had gebouwd moeten worden in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Voor het project werkte parkengroep Parques Reunidos - de eigenaar van onder andere Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany - samen met filmmaatschappij Lionsgate. Naast The Hunger Games zouden ook merken als John Wick, Divergent en Mad Men een plek krijgen in het park, dat Lionsgate Entertainment City werd genoemd.

Maar vanwege tegenvallende financiële resultaten kiest Parques Reundios er nu voor om het project volledig te schrappen. Hetzelfde geldt voor een nieuw pretpark rond kinderzender Nickelodeon in de Portugese hoofdstad Lissabon. Met de beslissing zou 42 miljoen euro gemoeid zijn. Een gepland Nickelodeon-park in de buurt van Londen gaat wel door.

Kosten besparen
In 2017 en 2018 opende Parques Reunidos al drie overdekte parken in Spanje: twee Nickelodeon-locaties en een futuristisch aquarium. De populariteit van die entertainment centers valt zwaar tegen. "Daarom implementeren we maatregelen om kosten te besparen en de efficiëntie te verbeteren, gericht op het verhogen van de winstgevendheid", luidt de verklaring.

Ondertussen is Parques Reunidos nog wel bezig met de ontwikkeling van een pretpark dat draait om de Spaanse voetbalclub FC Barcelona.Meer Parques Reunidos