Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling sluit oldtimerbaan voor aanpassingen

03-07-2019, 12.21 uur

De vernieuwde oldtimerbaan van de Efteling is onverwachts buiten gebruik. Afgelopen voorjaar onderging De Oude Tufferbaan een twee maanden durende opknapbeurt, waarbij onder meer het besturingssysteem en alle karretjes zijn vervangen. Nu blijft de attractie opnieuw dicht voor aanpassingen, bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

"We ontwikkelen een extra uitstapmogelijkheid", legt hij uit. "Dit was vanaf het begin al wel de bedoeling. Het is een restpunt van het project." De werkzaamheden nemen waarschijnlijk twee dagen in beslag.

Om de capaciteit te vergroten, kwam er eerder al een dubbel instapstation. Maar door het ontbreken van een dubbel uitstapstation ontstonden er alsnog problemen met de doorstroming van de voertuigen. Daar komt nu verandering in.

Bijna 2 miljoen
De renovatie van De Oude Tufferbaan kostte bijna 2 miljoen euro. Halverwege april vond de heropening plaats. Enkele weken later was de attractie alweer enkele dagen gesloten vanwege technische problemen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be