Attractiepark Toverland

Toverland trots: 'Deze zomer goed bereikbaar met openbaar vervoer'

28-06-2019, 15:41 uur | Reacties

Toverland is dolblij met de komst van een speciale pendelbus in de zomermaanden. Normaal gesproken rijden er in het weekend geen bussen van en naar het Limburgse attractiepark. In juli en augustus komt daar verandering in. Dan is er op zaterdagen en zondagen een aparte Toverland-bus actief.

Bovendien rijdt de reguliere buslijn van Arriva tussen 1 juli en 1 september doordeweeks een uur langer door. De laatste bus naar treinstation Horst-Sevenum vertrekt dan om 19.47 uur. Via de website van de Nederlandse Spoorwegen zijn combitickets voor trein, bus en entree verkrijgbaar. Die kosten 34 euro per persoon.


ZIE OOK: Attractiepark Toverland stopt met knalvuurwerk

"Met de groei van Toverland groeit ook het aantal gasten en medewerkers dat ons met het openbaar vervoer wil bezoeken", reageert commercieel directrice Carin van Berkel. "Een goede bereikbaarheid per openbaar vervoer is dan ook van groot belang."

35,5 miljoen
Vorig jaar opende Toverland twee nieuwe themagebieden, een investering van 35,5 miljoen euro. Toch ziet vervoersmaatschappij Arriva zelf nog geen reden om een vaste buslijn naar het attractiepark te introduceren. Voor de extra pendelbus krijgt men een bijdrage van de provincie Limburg.

Toverland was vorig jaar zomer dagelijks minimaal tot 19.00 uur geopend. Dit jaar sluit het park standaard om 18.00 uur. "Al kunnen we op drukke dagen natuurlijk altijd besluiten om langer open te blijven", laat een woordvoerster weten. Op alle woensdagen en zaterdagen tussen 17 juli en 17 augustus staan Midzomeravonden op het programma, tot 23.00 uur. Die worden afgesloten met een vuurwerkshow.

ZIE OOK: Toverland in weekenden niet bereikbaar met openbaar vervoer

Reacties