Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Slingerapen ontdekken nieuw verblijf in dierentuin Artis

27-06-2019, 19.59 uur | ReactiesBeeld: Edwin Butter

De slingerapen in Artis hebben voortaan een stuk meer ruimte tot hun beschikking. Vanmiddag opende de Amsterdamse dierentuin een nieuw verblijf voor de grijpstaartapen. Het leefgebied bestaat nu uit een houten binnenverblijf en twee eilanden in een monumentale vijver.

De dieren kunnen via touwen van boom naar boom en van eiland naar eiland slingeren. "Omdat ze meer ruimte en beschutting hebben, kunnen ze beter hun natuurlijke gedrag vertonen", vertelt een woordvoerster. "Niet alleen voor de dieren, maar ook voor de bezoeker biedt het verblijf een nieuw perspectief."

De zwarte slingeraap is een kwetsbare diersoort die voorkomt in Suriname, Guyana, Frans-Guyana en Noord-Brazilië. De groep in Artis bestaat uit vijf vrouwtjes en een man.

Gracht
Het nieuwe verblijf kent een bijzondere geschiedenis. Vlak na de opening van Artis in 1838 liep de Nieuwe Prinsengracht dwars door het park heen. Bezoekers konden met een pontje naar de overkant. In 1866 werd de gracht omgevormd tot drie vijvers, die vandaag de dag nog steeds bestaan. De zuidelijke vijver staat tegenwoordig bekend als Flamingovijver, de middelste vijver huisvest de gibbons en de noordelijke vijver is nu het nieuwe slingerapenverblijf geworden.

Meer Artis