Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Natura Artis Magistra

Slingerapen ontdekken nieuw verblijf in dierentuin Artis

27-06-2019, 19.59 uurBeeld: Edwin Butter

De slingerapen in Artis hebben voortaan een stuk meer ruimte tot hun beschikking. Vanmiddag opende de Amsterdamse dierentuin een nieuw verblijf voor de grijpstaartapen. Het leefgebied bestaat nu uit een houten binnenverblijf en twee eilanden in een monumentale vijver.

De dieren kunnen via touwen van boom naar boom en van eiland naar eiland slingeren. "Omdat ze meer ruimte en beschutting hebben, kunnen ze beter hun natuurlijke gedrag vertonen", vertelt een woordvoerster. "Niet alleen voor de dieren, maar ook voor de bezoeker biedt het verblijf een nieuw perspectief."

De zwarte slingeraap is een kwetsbare diersoort die voorkomt in Suriname, Guyana, Frans-Guyana en Noord-Brazilië. De groep in Artis bestaat uit vijf vrouwtjes en een man.

Gracht
Het nieuwe verblijf kent een bijzondere geschiedenis. Vlak na de opening van Artis in 1838 liep de Nieuwe Prinsengracht dwars door het park heen. Bezoekers konden met een pontje naar de overkant. In 1866 werd de gracht omgevormd tot drie vijvers, die vandaag de dag nog steeds bestaan. De zuidelijke vijver staat tegenwoordig bekend als Flamingovijver, de middelste vijver huisvest de gibbons en de noordelijke vijver is nu het nieuwe slingerapenverblijf geworden.

Meer Natura Artis Magistra
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be