Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Billund Resort

Legoland kondigt nieuw themagebied aan met vliegsimulator en vrijevaltoren

27-06-2019, 18.29 uur

Het Deense pretpark Legoland Billund heeft vandaag een nieuw themadeel met drie attracties aangekondigd. In 2020 opent het attractiepark The Lego Movie World, gebaseerd op de bioscoopfilm The Lego Movie 2. In het gebied komen een grote vliegsimulator, een vrijevaltoren en een interactieve vliegtuigmolen te staan.

The Lego Movie World krijgt een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter. De nog naamloze vliegsimulator wordt een gigantisch flying theater, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Voletarium in het Duitse Europa-Park en This is Holland in Amsterdam. In een persbericht spreekt Legoland over "het eerste flying theater van Scandinavië".

Wie in de veertien meter hoge vliegtuigmolen stapt, kan zelf bepalen hoe vaak hij of zij over de kop gaat. De vrijevaltoren wordt twaalf meter hoog. Een Lego-speeltuin maakt het gebied compleet. De uitbreiding kost ruim 100 miljoen Deense kroon, zo'n 13,5 miljoen euro.

Florida
In het Amerikaanse pretpark Legoland Florida is sinds afgelopen voorjaar al een vergelijkbaar themagebied te vinden, met ongeveer dezelfde attracties. Daar staat echter een waterbaan in plaats van een vliegtuigmolen.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Legoland Billund Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be