Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling kiest voor 'slimme' prullenbakken die afval kunnen herkennen

27-06-2019, 23:02 uur | Reacties

In de Efteling zijn vanaf deze week 'slimme' prullenbakken te vinden. Op twee plekken in het attractiepark staan opvallende groene kasten waar plastic flesjes ingeleverd kunnen worden. Bijzonder is dat de inzamelingsmachines verschillende soorten flesjes kunnen herkennen.

Zo bepaalt de machine na het scannen van een flesje in welke interne afvalbak de drankverpakking gegooid wordt. "Flesjes die recyclebaar zijn worden verwerkt tot grondstof voor nieuwe flesjes", legt een woordvoerster uit. "Dit heeft onder andere met de kleur en het materiaal te maken." Het gaat om een proef in samenwerking met Coca-Cola.

ZIE OOK: Efteling start proef met nieuwe prullenbakken

De automaten zijn te vinden bij horecacomplex Station de Oost en bij snackrestaurant De Steenbok. Ze zijn nauwelijks gedecoreerd. De Efteling koos voor grote groene gevaartes die behoorlijk uit de toon vallen bij de omgeving. "Duurzaamheid is nu eenmaal niet altijd mooi om te zien", reageert de voorlichtster. Volgens haar hebben Efteling-bezoekers steeds vaker behoefte om afval te scheiden. "Net als thuis. Daar geven wij graag gehoor aan."

Restafval
15 tot 20 procent van het afval in de prullenbakken van de Efteling bestaat nu uit plastic flesjes. De nieuwe apparaten kunnen ongeveer zeshonderd flesjes innemen tot ze vol zijn. Wanneer er ander afval in de machine terechtkomt, belandt dat automatisch in een speciale restafvalbak.

Opvallend genoeg staan op dezelfde twee locaties sinds februari al twee andere afvalbakken voor lege petflesjes. Die blijven vooralsnog gewoon bestaan. "De resultaten zijn daar wisselend. Er wordt door onze gasten helaas ook nog best veel restafval in deze bakken gegooid."

ZIE OOK: Zo kunnen Efteling-bezoekers papier recyclen

Reacties
Bijdrage