Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Plopsa blijft Pools pretpark Majaland uitbreiden: weer nieuwe attracties

28-06-2019, 16.13 uur

De Vlaamse Plopsa Group blijft investeren in het nieuwe pretpark Majaland in Polen. Majaland Kownaty opende afgelopen najaar met enkele tientallen attracties, verspreid over een binnen- en buitengedeelte. Morgen vindt de opening van een spectaculaire houten achtbaan plaats. En daar blijft het niet bij, vertellen ingewijden aan Looopings.

Achter de schermen maakt Plopsa plannen om het buitengebied van Majaland uit te breiden met twee nieuwe attracties. Het gaat om een splash battle van de Duitse leverancier Mack Rides en een disk'o coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Beide attracties komen in het teken te staan van Studio 100-figuurtje Wickie de Viking.

De eerste werkzaamheden zijn al begonnen. Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof wil de toekomstplannen in gesprek met Looopings nog niet bevestigen. "Wacht maar af", zegt hij. Wel gaf Van den Kerkhof eerder al aan dat het de bedoeling is om de capaciteit van het park snel te verhogen. Majaland blijkt behoorlijk populair. Inmiddels zijn er meer dan tienduizend abonnementhouders.

Duits
De uitbreiding in Polen verdient geen originaliteitsprijs. In attractiepark Plopsaland De Panne, het vlaggenschip van de Plopsa Group, staan al sinds 2013 twee soortgelijke attracties in een Wickie de Viking-themagebied. Dezelfde twee attracties gaan in 2021 open in het Duitse Plopsa-park Holiday Park.

Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be