Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Tijdelijk zeehonden te zien in dierenpark Wildlands Emmen

21-06-2019, 13.16 uur

In Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn vanaf vandaag tijdelijk zeehonden te zien. Het oude pinguïnverblijf in het Drentse dierenpark wordt de komende tijd bevolkt door twee zeehonden. Ze zijn afkomstig uit een Deense dierentuin.

De pinguïns verhuisden deze week naar de voormalige ijsberenbaai, die in tweeën werd gesplitst. Daardoor zijn de zeevogels nu ook onder water te bekijken. Om het oude pinguïnverblijf niet leeg te laten, haalde Wildlands de twee zeehonden in huis. Het gaat om een halfbroer en een halfzusje van 1 en 2 jaar oud. Zij blijven waarschijnlijk enkele maanden in Emmen.

"Wie de zeehonden wil bewonderen, moet er dus snel bij zijn", vertelt een woordvoerster van de dierentuin aan Looopings. Later dit jaar - na het hoogseizoen - wordt het verblijf opnieuw ingericht. Welke dieren er dan komen te wonen, maakt Wildlands later bekend. In het park waren al zeeleeuwen en pelsrobben te vinden.

Aquaria
Wildlands wil dit jaar meerdere diersoorten toevoegen om de bezoekersaantallen te laten stijgen. In april werden vari's geïntroduceerd in de tropische kas Rimbula. Binnenkort begint de bouw van enkele aquaria in themagebied Nortica. Daar moeten koningskrabben in komen. Er zijn ook plannen voor het binnenhalen van gordeldieren.



Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be