Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mirabilandia

Jongetje verdronken in Italiaans pretpark

21-06-2019, 12.30 uur

In een Italiaans pretpark is woensdagmiddag een 4-jarige jongen verdronken. Het kind was aan het zwemmen in Mirabeach, het waterpark van attractiepark Mirabilandia. Daar verloor zijn moeder hem uit het oog.

Rond 15.30 zagen medewerkers de kleuter met zijn gezicht naar beneden in het water liggen. Pogingen om hem te reanimeren haalden niets meer uit. Het slachtoffer stierf op weg naar een nabijgelegen ziekenhuis.

"Na deze tragische gebeurtenis willen onze medewerkers steun betuigen aan de nabestaanden van het slachtoffer", schrijft het park in een Facebook-bericht. "We blijven in contact met de familieleden, die we veel sterkte wensen bij dit vreselijk verlies."

Begeleid
Naar verluidt vond het incident plaats in het kindergedeelte Laguna Del Sol, waar een minimumleeftijd geldt van 3 jaar. Kinderen tussen 3 en 6 moeten voortdurend begeleid worden door een volwassene.

Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het voorval. "Daar kunnen we op dit moment nog geen uitspraken over doen", staat in de verklaring van Mirabilandia. Het drama werd vastgelegd door beveiligingscamera's. Die beelden worden nu geanalyseerd.

Meer Mirabilandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be