Mirabilandia

Jongetje verdronken in Italiaans pretpark

21-06-2019, 12:30 uur | Reacties

In een Italiaans pretpark is woensdagmiddag een 4-jarige jongen verdronken. Het kind was aan het zwemmen in Mirabeach, het waterpark van attractiepark Mirabilandia. Daar verloor zijn moeder hem uit het oog.

Rond 15.30 zagen medewerkers de kleuter met zijn gezicht naar beneden in het water liggen. Pogingen om hem te reanimeren haalden niets meer uit. Het slachtoffer stierf op weg naar een nabijgelegen ziekenhuis.


ZIE OOK: Familie van verdronken meisje Duinrell: 'Oever was glad'

"Na deze tragische gebeurtenis willen onze medewerkers steun betuigen aan de nabestaanden van het slachtoffer", schrijft het park in een Facebook-bericht. "We blijven in contact met de familieleden, die we veel sterkte wensen bij dit vreselijk verlies."

Begeleid
Naar verluidt vond het incident plaats in het kindergedeelte Laguna Del Sol, waar een minimumleeftijd geldt van 3 jaar. Kinderen tussen 3 en 6 moeten voortdurend begeleid worden door een volwassene.

Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het voorval. "Daar kunnen we op dit moment nog geen uitspraken over doen", staat in de verklaring van Mirabilandia. Het drama werd vastgelegd door beveiligingscamera's. Die beelden worden nu geanalyseerd.

ZIE OOK: Peuter verdronken in Duitse dierentuin

Reacties