Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenpark Wildlands verbetert looproute: themagebieden zijn niet meer doodlopend

20-06-2019, 17:49 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft een veelgehoorde klacht aangepakt. Al sinds de opening in 2016 wordt gemopperd dat de themagebieden in het Drentse dierenpark doodlopend zijn, waardoor dezelfde route steeds twee keer afgelegd moet worden. Daar komt nu verandering in.

Dankzij een nieuwe doorsteek tussen de themawerelden Serenga en Nortica kunnen bezoekers rechtstreeks oversteken zonder eerst naar het entreeplein te moeten lopen. De looproute met de naam Meridianenpad is gedecoreerd als een mijntunnel tussen de savanne en het poolgebied.


ZIE OOK: Veel nieuwe dieren in Wildlands Emmen

Tegelijkertijd werd een deel van de ijsberenbaai omgebouwd tot een pinguïnstrand, waar de pinguïns nu ook onder water te zien zijn. De dieren zijn eveneens te bekijken vanuit een oude sleepboot, die tevens dient als een schuil- en broedplaats. In het voormalige pinguïngverblijf arriveren binnenkort twee zeehonden.

Oog in oog
De ijsberen worden nu alleen gescheiden van bezoekers en pinguïns door een grote glazen wand. "Het is daardoor mogelijk om oog in oog te staan met dit pooldier", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Er kwamen ook nieuwe schuilplaatsen, pal voor het raam. "Hiermee is zowel het welzijn van de ijsberen als de dierzichtbaarheid vergroot."

Twee van de vier Wildlands-ijsberen verbleven tijdelijk in het Franse dierenpark Zoo de La Palmyre. Zij keren deze week week terug.ZIE OOK: Nieuwe diersoort in Wildlands Emmen: 'Heel erg blij mee'

Reacties