Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenpark Wildlands verbetert looproute: themagebieden zijn niet meer doodlopend

20-06-2019, 17.49 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft een veelgehoorde klacht aangepakt. Al sinds de opening in 2016 wordt gemopperd dat de themagebieden in het Drentse dierenpark doodlopend zijn, waardoor dezelfde route steeds twee keer afgelegd moet worden. Daar komt nu verandering in.

Dankzij een nieuwe doorsteek tussen de themawerelden Serenga en Nortica kunnen bezoekers rechtstreeks oversteken zonder eerst naar het entreeplein te moeten lopen. De looproute met de naam Meridianenpad is gedecoreerd als een mijntunnel tussen de savanne en het poolgebied.

Tegelijkertijd werd een deel van de ijsberenbaai omgebouwd tot een pinguïnstrand, waar de pinguïns nu ook onder water te zien zijn. De dieren zijn eveneens te bekijken vanuit een oude sleepboot, die tevens dient als een schuil- en broedplaats. In het voormalige pinguïngverblijf arriveren binnenkort twee zeehonden.

Oog in oog
De ijsberen worden nu alleen gescheiden van bezoekers en pinguïns door een grote glazen wand. "Het is daardoor mogelijk om oog in oog te staan met dit pooldier", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Er kwamen ook nieuwe schuilplaatsen, pal voor het raam. "Hiermee is zowel het welzijn van de ijsberen als de dierzichtbaarheid vergroot."

Twee van de vier Wildlands-ijsberen verbleven tijdelijk in het Franse dierenpark Zoo de La Palmyre. Zij keren deze week week terug.Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be