Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Video: nieuwe lanceerachtbaan Bobbejaanland maakt eerste testrit

13-06-2019, 16.29 uur

De nieuwe lanceerachtbaan Fury in Bobbejaanland heeft voor het eerst een volledige testrit gemaakt. Het lanceersysteem werd de afgelopen dagen al veelvuldig getest, maar tot nu toe werd de eerste heuvel steeds net niet gehaald. Vanmiddag legde een trein voor het eerst het volledige parcours af.

Dat is te zien op videobeelden. De huidige snelheid is nog niet definitief, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Die moet de komende tijd nog geoptimaliseerd worden", laat ze weten.

De officiële opening van Fury vindt over negen dagen plaats, op zaterdag 22 juni. Een dag later mogen abonnementhouders de spectaculaire triple-launch coaster uitproberen. Vanaf maandag 24 juni is het grote publiek welkom.

Snelste
Fury, gebouwd door de Duitse firma Gerstlauer, is 43 meter hoog en zeshonderd meter lang. Omdat de karretjes zowel voor- als achteruit gaat, leggen passagiers in totaal 830 meter af. Met een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur heeft Bobbejaanland de snelste achtbaan van de Benelux in handen.Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be