Bobbejaanland

Video: nieuwe lanceerachtbaan Bobbejaanland maakt eerste testrit

13-06-2019, 16:29 uur | Reacties

De nieuwe lanceerachtbaan Fury in Bobbejaanland heeft voor het eerst een volledige testrit gemaakt. Het lanceersysteem werd de afgelopen dagen al veelvuldig getest, maar tot nu toe werd de eerste heuvel steeds net niet gehaald. Vanmiddag legde een trein voor het eerst het volledige parcours af.

Dat is te zien op videobeelden. De huidige snelheid is nog niet definitief, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Die moet de komende tijd nog geoptimaliseerd worden", laat ze weten.


ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Bobbejaanland compleet: opening over vier weken

De officiƫle opening van Fury vindt over negen dagen plaats, op zaterdag 22 juni. Een dag later mogen abonnementhouders de spectaculaire triple-launch coaster uitproberen. Vanaf maandag 24 juni is het grote publiek welkom.

Snelste
Fury, gebouwd door de Duitse firma Gerstlauer, is 43 meter hoog en zeshonderd meter lang. Omdat de karretjes zowel voor- als achteruit gaat, leggen passagiers in totaal 830 meter af. Met een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur heeft Bobbejaanland de snelste achtbaan van de Benelux in handen.ZIE OOK: Dit zijn de treinen van de nieuwe Bobbejaanland-achtbaan Fury

Reacties