Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Kermis

Gemeente Tilburg betaalt tienduizenden euro's voor reuzenrad: 'Kermis kan niet zonder'

13-06-2019, 19:34 uur | Reacties

De gemeente Tilburg trekt de portemonnee voor het binnenhalen van een reuzenrad. Om er zeker van te zijn dat er dit jaar een reuzenrad op de Tilburgse kermis staat, ontvangt de eigenaar tienduizenden euro's aan 'compensatiegeld'. Dat bevestigt een gemeentewoordvoerster aan Looopings.

Vorig jaar moest de Tilburgse kermis het zonder reuzenrad stellen. De exploitant haakte op het laatste moment af. Volgens de voorlichtster is het anno 2019 lastig om een groot rad te strikken. "Tegenwoordig staan reuzenraden niet alleen op kermissen, maar ook op festivals en andere evenementen. Exploitanten hebben dus meerdere opties."


ZIE OOK: Tilburgse kermis 2018: vier grote attracties haken af

Dit jaar komt het 38 meter hoge reuzenrad SkyClub naar Tilburg. Om eigenaar Lamberink over de streep te trekken, doneerde de gemeente 37.000 euro. "Wij vinden eigenlijk dat de grootste kermis van de Benelux niet zonder een iconische attractie als een reuzenrad kan", luidt de uitleg. Het rad gaat ook gebruikt worden voor high teas en diners.

Hip
De financiële bijdrage is een experiment. "Dat gaan we na afloop van de kermis evalueren", zegt de woordvoerster. "We zien dat reuzenraden op andere locaties heel hip zijn, maar op de kermis is dat misschien toch anders."

De Tilburgse kermis duurt van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli. Dit jaar staan er voor het eerst een beachclub en een gratis circus op het kermisterrein. De belangrijkste attracties zijn Around the World XXL, World of the Living Dinosaurs, Reactor, XXL Höhenrausch, Laser Pix, Ghost Rider, Spinning Coaster XXL, Gladiator en Air.

ZIE OOK: Tilburgse kermis wordt uitgebreid met beachclub

Reacties