Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling bouwt appartementen om tot hotelkamers

27-06-2019, 17.21 uur

De Efteling bouwt tientallen appartementen om tot volwaardige hotelkamers. Vanaf 1 juli gaan de appartementencomplexen Poorthuys en Landhuys in vakantiepark Bosrijk door het leven als officiële Efteling-hotels. De 78 appartementen worden dan verhuurd als familiekamers, inclusief dagelijkse hotelservices zoals een ontbijt.

Het gaat om 24 kamers in het Poorthuys en 54 kamers in het Landhuys. Verblijfsgasten kunnen straks 's ochtends ontbijten in het Eethuys, het restaurant van Bosrijk. De bedden worden dan elke dag opgemaakt. Ook komen er dagelijks schone handdoeken.

De transformatie van appartement tot hotelkamer houdt in dat de eethoek zal verdwijnen. "Er komt gefaseerd een volledig nieuw interieur, waarbij de zithoek ruimer en comfortabeler wordt", vertelt een voorlichter aan Looopings. Een keukenblok met koelkast en magnetron blijft bestaan.

Meer vrijheid
"De hotelservice past beter bij de wensen van de internationale gast", aldus de woordvoerder. Het attractiepark verwelkomt steeds meer buitenlandse bezoekers. "De extra ruimte en rust maken deze accommodaties voor hen interessanter." Vanaf begin 2020 verdwijnen bovendien de vaste aankomstdagen. "Daarmee bieden we ook meer mogelijkheden en vrijheid."

De Efteling had al twee hotels: het beroemde Efteling Hotel (1992) en het Loonsche Land Hotel (2017), onderdeel van vakantiepark Loonsche Land. Op dit moment wordt in vakantiepark Bosrijk ook gewerkt aan twaalf nieuwe groepsaccommodaties, zogenoemde Boshoeves. De eerste huizen worden eind deze maand in gebruik genomen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be