Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Zoo Aquarium de Madrid

'Dolfijnen in dierentuin Madrid worden slecht behandeld'

11-06-2019, 13:09 uur | Reacties

Een groep dierenactivisten heeft een officiële klacht ingediend tegen de Spaanse dierentuin Zoo Aquarium de Madrid. Volgens de actiegroep worden de negen dolfijnen in het dierenpark slecht behandeld. De tuimelaars zouden ziek zijn door een gebrek aan vrijheid. Ook zouden ze last hebben van huid- en ooginfecties.

De actiegroep met de naam Proyecto Gran Simio is met een rapport naar de afdeling natuurbescherming van de Spaanse politie gestapt. De activisten baseren zich onder meer op bevindingen van een ervaren dierenarts die beeldmateriaal van de dolfijnen bestudeerde.


ZIE OOK: Dolfinarium mag geen dolfijnen meer houden van Vlaamse minister

"Dolfijnen zwemmen gemiddeld honderd kilometer per dag wanneer ze vrij zijn", vertelt de arts, die vijftien jaar lang met walvisachtigen werkte. "In gevangenschap zwemmen ze rondjes in een chloorbad en brengen ze de hele dag door op dezelfde plek. Dat maakt ze gek en depressief." Hij benadrukt dat bezoekers van de dierentuin "medeplichtig" zijn door een kaartje te kopen.

Ongegrond
Een woordvoerster van het dierenpark noemt de klachten ongegrond, omdat de dolfijnen wel degelijk goed behandeld zouden worden. "De dieren worden voortdurend in de gaten gehouden door een team van dierenartsen, verzorgers, conservatoren en deskundigen."

De voorlichtster geeft toe dat één van de dolfijnen een huidaandoening heeft. Ze gaat niet in op klachten over een gebrek aan leefruimte. "Ons juridische team onderzoekt of we stappen kunnen ondernemen tegen deze valse beschuldigingen."

Slagharen
Zoo Aquarium de Madrid hoort bij de Spaanse parkengroep Parques Reundios. Daarmee is het een zusterbedrijf van onder meer Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany.

ZIE OOK: Tientallen demonstranten voor ingang Dolfinarium Harderwijk

Reacties