Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Aquarium de Madrid

'Dolfijnen in dierentuin Madrid worden slecht behandeld'

11-06-2019, 13.09 uur

Een groep dierenactivisten heeft een officiële klacht ingediend tegen de Spaanse dierentuin Zoo Aquarium de Madrid. Volgens de actiegroep worden de negen dolfijnen in het dierenpark slecht behandeld. De tuimelaars zouden ziek zijn door een gebrek aan vrijheid. Ook zouden ze last hebben van huid- en ooginfecties.

De actiegroep met de naam Proyecto Gran Simio is met een rapport naar de afdeling natuurbescherming van de Spaanse politie gestapt. De activisten baseren zich onder meer op bevindingen van een ervaren dierenarts die beeldmateriaal van de dolfijnen bestudeerde.

"Dolfijnen zwemmen gemiddeld honderd kilometer per dag wanneer ze vrij zijn", vertelt de arts, die vijftien jaar lang met walvisachtigen werkte. "In gevangenschap zwemmen ze rondjes in een chloorbad en brengen ze de hele dag door op dezelfde plek. Dat maakt ze gek en depressief." Hij benadrukt dat bezoekers van de dierentuin "medeplichtig" zijn door een kaartje te kopen.

Ongegrond
Een woordvoerster van het dierenpark noemt de klachten ongegrond, omdat de dolfijnen wel degelijk goed behandeld zouden worden. "De dieren worden voortdurend in de gaten gehouden door een team van dierenartsen, verzorgers, conservatoren en deskundigen."

De voorlichtster geeft toe dat één van de dolfijnen een huidaandoening heeft. Ze gaat niet in op klachten over een gebrek aan leefruimte. "Ons juridische team onderzoekt of we stappen kunnen ondernemen tegen deze valse beschuldigingen."

Slagharen
Zoo Aquarium de Madrid hoort bij de Spaanse parkengroep Parques Reundios. Daarmee is het een zusterbedrijf van onder meer Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be