Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi onthult minimumlengte voor nieuwe achtbaan Untamed

20-06-2019, 16.19 uur | Reacties

Walibi Holland heeft bekendgemaakt hoe lang bezoekers moeten zijn om een ritje te mogen maken in de nieuwe achtbaan Untamed. De spectaculaire coaster krijgt een minimumlengte van 1.20 meter. Dat is het resultaat van verschillende testritjes en overleg met fabrikant Rocky Mountain Construction en keuringsinstantie TÜV.

De lengte-eis heeft niet alleen te maken met de vorm van de karretjes en de beugels. "Tijdens de testritten zijn de g-krachten van Untamed gemeten", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Naar aanleiding daarvan is bekeken vanaf welke leeftijd dergelijke g-krachten verantwoord zijn en welke gemiddelde lengte daarbij hoort."


ZIE OOK: Foto's: nieuwe Walibi-achtbaan Untamed in actie

Untamed haalt een topsnelheid van 92 kilometer per uur. Tijdens een ritje gaan passagiers vijf keer over de kop. Verder zijn ze veertien keer gewichtsloos.

Hybrid
De hybrid coaster - met houten ondersteuningen en een stalen rail - heeft dezelfde minimumlengte als de achtbanen Speed of Sound en Xpress: Platform 13. De coasters Lost Gravity, Goliath en Condor zijn geschikt voor personen vanaf 1.40 meter.

Walibi Holland profileert zich sinds dit jaar als een familiepretpark voor het hele gezin. In een promotietekst wordt het park "de perfecte dag uit voor iedereen vanaf 6 jaar" genoemd. Een kind van 6 is gemiddeld 1.19 meter lang.

ZIE OOK: Walibi Holland past website aan: 'Pretpark voor het hele gezin'

Reacties