Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Plopsa en ZOO Antwerpen azen op noodlijdend pretpark

12-06-2019, 14.47 uur

Er zijn nog twee partijen in de race om het verlieslijdende pretpark Comics Station in Antwerpen over te nemen. Dat melden ingewijden aan Looopings. Het overdekte attractiepark in treinstation Antwerpen-Centraal kampt met tegenvallende bezoekersaantallen en een forse schuld, zo onthulde Looopings vorige maand. Daarom wordt er gezocht naar een nieuwe eigenaar.

Op dit moment vinden er nog gesprekken plaats met dierentuin ZOO Antwerpen en pretparkgroep Plopsa, vertellen betrokkenen. ZOO Antwerpen, geopend in 1843, is de oudste dierentuin van België. Het dierenpark hoort bij de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA). Dezelfde vereniging exploiteert de bekende Koningin Elisabethzaal, in de buurt van de dierentuin en Antwerpen-Centraal.

De dierentuin is naar verluidt van plan om de theaterzaal van Comics Station uit te breiden, van 150 naar vierhonderd zitplaatsen. Op die manier ontstaat een nieuwe volwaardige evenementenlocatie voor de KMDA. Het pretpark zelf, dat nu nog in het teken staat van stripfiguren, zou een dierenthema krijgen.

Gert Verhulst
De Plopsa Group beheert de zes Plopsa-pretparken in België, Nederland, Duitsland en Polen, waaronder vlaggenschip Plopsaland De Panne. Als Plopsa de nieuwe eigenaar wordt van Comics Station, kunnen de personages van Studio 100 aan het park toegevoegd worden. Studio 100-directeuren Gert Verhulst en Hans Bourlon hebben eerder deze week een bezoek gebracht aan Comics Station.

Looopings heeft beide partijen om een reactie gevraagd. Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof gaat niet inhoudelijk op het verhaal in. "Geen commentaar", zegt hij. Een woordvoerster van ZOO Antwerpen heeft nog niet gereageerd op vragen over de kwestie.

Suske en Wiske
Terwijl achter de schermen onderhandeld wordt over de toekomst van Comics Station, blijft het park tot nader order gewoon geopend op zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens schoolvakanties. In het park staan attracties rond striphelden als De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske en Urbanus. Vorig jaar werd er 2,7 miljoen euro verlies geleden.

Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be