Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris geeft kijkje achter de schermen bij renovatie Phantom Manor

08-06-2019, 11.18 uur

Disneyland Paris onthult hoe de renovatie van Phantom Manor is verlopen. Het spookhuis was van januari 2018 tot mei 2019 gesloten voor een grote onderhoudsbeurt. In een documentaire van ruim een kwartier krijgen kijkers een blik achter de schermen bij de verbouwing.

De YouTube-video laat bekende Disney-gezichten als imagineer Tom Fitzgerald, creatief directeur Beth Clapperton en directeur show- en productieontwerp Björn Heerwagen aan het woord. Ze vertellen over het vernieuwen van de scènes, het aanpassen van de verhaallijn en het toevoegen van speciale effecten.

Phantom Manor opende in 1992. "De techniek heeft zich de afgelopen 27 jaar ontwikkeld en dat wilden we terug laten komen in de attractie, met respect voor het origineel", aldus Heerwagen. "Eén van de grooste uitdagingen was het verbeteren van de animatronics. We hebben de mechaniek en de besturing van alle figuren vervangen."



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be