Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: nieuwe Walibi-achtbaan Untamed in actie

08-06-2019, 15.27 uurBeeld: Laurens van Heerde

De nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland maakt nu ook testritjes tijdens openingsuren. Maandagavond na sluitingstijd vond in het diepste geheim de allereerste proefronde plaats. Die is goed verlopen, waardoor er nu ook overdag getest kan worden.

Dat betekent dat reguliere bezoekers voor het eerst een glimp kunnen opvangen van de spectaculaire hybrid coaster in actie. Op indrukwekkende foto's is te zien hoe een trein gevuld met testdummy's het bochtige parcours aflegt. "We vinden het leuk dat nieuwsgierige voorbijgangers op deze manier alvast een voorproefje krijgen op wat hen te wachten staat", zegt een woordvoerder.

Door te spelen met de hoeveelheid testpoppen kunnen medewerkers controleren hoe een trein reageert op een wisselend gewicht. Ook vinden er g-krachtmetingen plaats. Walibi heeft nog iets meer dan drie weken de tijd voor de testfase. Op maandag 1 juli vindt de opening plaats.

Love
De afgelopen dagen werden verschillende decorstukken toegevoegd, waaronder het woord 'love' en een rode vlag op de 36,5 meter hoge liftheuvel. Untamed haalt een topsnelheid van 92 kilometer per uur. De baan telt vijf inversies.

















Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be