Attractiepark Toverland

Survivalbaan in Toverland vernieuwd

13-06-2019, 22:15 uur | Reacties

Toverland heeft een klassieke attractie vernieuwd. Het zogeheten Kletterparcours was de afgelopen weken gesloten voor een opknapbeurt. Daarbij werd een kwart van de klimbaan vervangen. Drie oude onderdelen maakten plaats voor nieuwe elementen.

Het vierenhalf meter hoge parcours begint nu met 'papegaaienstokken': een reeks bungelende stokken waar bezoekers op kunnen staan. Daarna volgen houten planken in de vorm van letters die samen het woord 'Toverland' vormen. Het laatste nieuwe onderdeel is een houten skateboard dat over twee touwen heen en weer zwiept.


ZIE OOK: Youtubers maken honderd ritjes in achtbaan: 'Ontzettend zwaar'

Het Kletterparcours opende in 2004, toen nog onder de naam Survival Parcours. Ondanks de beperkte capaciteit is de attractie vandaag de dag nog steeds populair, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "De klimbaan is niet alleen spannend voor de deelnemers, maar ook voor de toeschouwers. Het kijken ernaar is al attractie op zich."

Fotopunt
Dankzij de aanpassingen kan het parcours weer jaren mee, aldus de voorlichtster. "De drie nieuwe elementen zorgen voor een mooie nieuwe uitdaging voor waaghalzen van alle leeftijden. Bovendien vormen de nieuwe letters een tof fotopunt."ZIE OOK: Toverland sluit attractie vanwege hitte

Reacties