Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn blaast oude mascotte nieuw leven in

05-06-2019, 16:49 uur | Reacties

De oude mascotte van Avonturenpark Hellendoorn krijgt een nieuw uiterlijk. In 2003 nam het Overijsselse pretpark afscheid van het figuur Kapitein Geelsnavel. De papegaai werd toen vervangen door de beer Baba Boemba. Dit jaar keert de beroemde blauwe vogel terug, maar wel in een nieuw jasje.

"Kapitein Geelsnavel wordt één van de hoofdpersonages van de vernieuwde waterbaan Jungle Expedition", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Voor de gelegenheid onderging het uiterlijk van de papegaai een opfrisbeurt. Zijn houten been en ooglapje is hij kwijtgeraakt. "De tijd in de jungle heeft hem blijkbaar goed gedaan", lacht de voorlichter.


ZIE OOK: Metamorfose voor klassieke waterattractie in Avonturenpark Hellendoorn

In plaats van een rood-witte broek heeft Geelsnavel nu veren in dezelfde kleuren. Zijn karakteristieke mutsje mocht hij houden. "Baba Boemba blijft gewoon de mascotte van het park, maar we zijn blij en trots dat we Kapitein Geelsnavel weer kunnen verwelkomen in deze nieuwe vorm. We weten dat hij nog heel veel fans heeft."

Vermist
De veertig jaar oude waterbaan Jungle Monster wordt deze zomer getransformeerd tot Jungle Expedition, met nieuwe decors en effecten. Volgens het verhaal zijn de papegaai en zijn baasje Roger vermist geraakt in de jungle. Bezoekers gaan naar hen op zoek met behulp van een gevonden bandrecorder. Tijdens de renovatie blijft de attractie in principe gewoon operationeel.ZIE OOK: Duinrell stopt met slogan 'Daar kikker je van op'

Reacties