Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Touroparc.Zoo

Trein ontspoord in Frans dierenpark: acht gewonden

05-06-2019, 14.13 uur

Bij een ongeluk met een treintje in een Frans dierenpark zijn acht gewonden gevallen. Afgelopen weekend ontspoorde de trein van dierentuin Touroparc.Zoo in Oost-Frankrijk. Daarbij raakten drie kinderen en vijf volwassen gewond, waaronder de machinist.

Het ongeval vond zaterdagmiddag rond 14.00 uur plaats. Zo'n twintig hulpverleners kwamen ter plaatse. De gewonden zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze hadden onder meer last van brandwonden, melden regionale media.

De directie biedt excuses aan voor het incident. "Het spijt ons dat dit heeft kunnen gebeuren", staat in een verklaring. "We steunen de betrokkenen en hun gezinsleden. Gelukkig zijn er geen zwaargewonden." Er loopt een onderzoek naar de oorzaak. "We werken daarvoor nauw samen met de autoriteiten."

Glijbanen
Touroparc.Zoo ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Lyon. Naast dierenverblijven zijn er verschillende familieattracties te vinden, waaronder een draaimolen, een monorail en een waterpark met glijbanen.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be