Disneyland Paris

Zomer in Disneyland Paris: acht gesloten attracties

04-06-2019, 22:16 uur | Reacties

Disneyland Paris gaat de zomer in met een groot aantal gesloten attracties. Wie deze week een bezoek brengt aan de Disney-parken, moet er rekening mee houden dat maar liefst acht trekpleisters buiten gebruik zijn. Het gaat onder meer om grote attracties als Pirates of the Caribbean, Buzz Lightyear Laser Blast en Autopia.

Ook de Disneyland Railroad, die eigenlijk in het voorjaar heropend had moeten worden, is nog altijd dicht. De onderhoudsbeurt van Dumbo the Flying Elephant zou begin juni afgerond zijn. Inmiddels is de heropening uitgesteld tot augustus.


ZIE OOK: Stoomtrein in Disneyland Paris blijft nog maanden gesloten

In het Walt Disney Studios Park zijn Cars Quatre Roues Rallye, Slinky Dog Zigzag Spin en Art of Disney Animation niet toegankelijk. Bovendien werden Armageddon: les Effets Spéciaux en theatershow Disney Junior Live on Stage onlangs geschrapt uit het attractie-aanbod. Verder ontbreekt de interactieve voorstelling Stitch Live.

Festivals
Disneyland Paris is al jaren berucht om het plaatsen van bouwschuttingen. Ook nu kunnen bezoekers niet om de schuttingen heen. Ter compensatie staan er deze zomer wel twee verschillende festivals op het programma: de Toy Story Play Days (18 tot en met 28 juni) en The Lion King & Jungle Festival (30 juni tot en met 22 september). De entreeprijs werd afgelopen voorjaar verhoogd naar 107 euro voor beide parken of 87 euro voor één park.

Op één of andere manier lukt het Disneyland Paris maar niet om het onderhoudsschema op orde te krijgen. De Disney-parken in Azië en de Verenigde Staten bewijzen dat het ook anders kan. Zo is in het Disneyland Resort in Californië - bestaande uit twee parken - momenteel slechts één attractie dicht: een tram.

Fotolocatie
Bezoekers van Walt Disney World Resort - met vier attractieparken en twee waterparken - hoeven alleen een trein te missen. Die is buiten gebruik vanwege de bouw van een lanceerachtbaan. De karretjes blijven toegankelijk als fotolocatie. Ook in Hong Kong Disneyland Park rijdt alleen de trein niet, omdat daar een nieuw Frozen-themagebied uit de grond wordt gestampt. In Shanghai Disneyland zijn alle attracties geopend.

ZIE OOK: Disneyland Paris presenteert interactieve fotomuur met Dombo

Reacties