Efteling

Efteling-bezoekers redden jonge eendjes uit rooster: 'Helemaal top'

02-06-2019, 16:44 uur | ReactiesFoto: @eftel_straat

Bezoekers van de Efteling hebben zich vanmiddag van hun beste kant laten zien. In het attractiepark waren een paar jonge eendjes vast komen te zitten in een waterrooster. Dat gebeurde in de Siervijver, bij de rondvaartbootjes van de Gondoletta.

Enkele heldhaftige bezoekers twijfelden geen moment en schoten de dieren te hulp. "We zagen het gebeuren vanuit één van de bootjes", vertelt ooggetuige Izaak van den Dries, die het tafereel fotografeerde.


ZIE OOK: Toverland redt baby-eendjes van pijnlijke dood

Op de beelden is te zien hoe drie mannen met de hulp van enkele kinderen de dieren proberen te redden. "Het is een vrij diepe put, zagen we later. Maar het is gelukt: alle baby-eendjes konden weer herenigd worden met hun moeder. Ze liepen tevreden weg."

Aanpassingen
Een woordvoerster van de Efteling is trots op de actie. "Wij vinden het helemaal top dat onze gasten net zo begaan zijn met de omgeving en met de natuur als wij", laat ze weten. Men gaat bekijken of er aanpassingen nodig zijn aan het waterrooster, zodat dergelijke situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.

ZIE OOK: Gruwelijk tafereel in DierenPark Amersfoort: aap grijpt jonge eendjes

Reacties