Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoekers redden jonge eendjes uit rooster: 'Helemaal top'

02-06-2019, 16.44 uurBeeld: @eftel_straat

Bezoekers van de Efteling hebben zich vanmiddag van hun beste kant laten zien. In het attractiepark waren een paar jonge eendjes vast komen te zitten in een waterrooster. Dat gebeurde in de Siervijver, bij de rondvaartbootjes van de Gondoletta.

Enkele heldhaftige bezoekers twijfelden geen moment en schoten de dieren te hulp. "We zagen het gebeuren vanuit één van de bootjes", vertelt ooggetuige Izaak van den Dries, die het tafereel fotografeerde.

Op de beelden is te zien hoe drie mannen met de hulp van enkele kinderen de dieren proberen te redden. "Het is een vrij diepe put, zagen we later. Maar het is gelukt: alle baby-eendjes konden weer herenigd worden met hun moeder. Ze liepen tevreden weg."

Aanpassingen
Een woordvoerster van de Efteling is trots op de actie. "Wij vinden het helemaal top dat onze gasten net zo begaan zijn met de omgeving en met de natuur als wij", laat ze weten. Men gaat bekijken of er aanpassingen nodig zijn aan het waterrooster, zodat dergelijke situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be