Attractiepark Toverland

Bijzonder eerbetoon aan oprichters Toverland

02-06-2019, 15.04 uur | Reacties

De twee belangrijkste personen uit de geschiedenis van Toverland hebben een vaste plek gekregen in het attractiepark. Jean Gelissen en zijn zus Caroline Kortooms - de eigenaar en de directrice van Toverland - zijn vereeuwigd op twee bijzondere middeleeuwse schilderijen.

De portretten hangen sinds afgelopen week in restaurant The Flaming Feather, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Het eerbetoon was een idee van onze ontwerper Peter van Holsteijn", vertelt ze. "Het zijn handgemaakte digitale tekeningen aan de hand van foto's."


ZIE OOK: Kogel is door de kerk: Toverland gaat naam niet veranderen

Gelissen is toepasselijk afgebeeld met een pul bier in zijn hand. De bierliefhebber zorgde er persoonlijk voor dat zijn favoriete Oostenrijkse biermerk Stiegl geschonken wordt in het restaurant. Onder het portret staat zijn lijfspreuk: "Eemes is neemes, same make veer 't verschil!"

Jonkvrouw
Bij Kortooms, afgebeeld als jonkvrouw, staat de zin: "We don't make magic, we are magic!" Bedieningsrestaurant The Flaming Feather bevindt zich in het vorig jaar geopend themagebied Avalon, waar ook boottocht Merlin's Quest en wing coaster Fenix liggen.

ZIE OOK: Toverland opent themarestaurant met bediening aan tafel

Reacties