Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Lightwater Valley

6-jarige jongen gewond na val uit achtbaan

30-05-2019, 15.59 uur

Een 6-jarige jongen is gewond geraakt door een val uit een achtbaan. Het jochie viel volgens ooggetuigen uit de spinning coaster The Twister in het Engelse pretpark Lightwater Valley. Hij moest per traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

"We kunnen bevestigen dat een jongen medische hulp krijgt naar aanleiding van een incident in één van onze attracties", laat Lightwater Valley weten in een verklaring. "Het kind was bij bewustzijn toen hulpverleners arriveerden. Hij is voor zover bekend niet in levensgevaar."

Het ongeluk vond vanochtend rond 11.30 uur (lokale tijd) plaats. Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt nog onderzocht. De attractie is voorlopig gesloten. De rest van het park blijft wel geopend.

Overleden
The Twister is een dertien meter hoge achtbaan van de Franse leverancier Reverchon. De topsnelheid bedraagt 47 kilometer per uur. In mei 2001 - slechts één maand na de opening - overleed een 20-jarige vrouw toen twee karretjes van dezelfde achtbaan op elkaar botsten. Daarop kregen de parkeigenaar en de fabrikant een forse boete.

Meer Lightwater Valley
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be