Lightwater Valley

6-jarige jongen gewond na val uit achtbaan

30-05-2019, 15:59 uur | Reacties

Een 6-jarige jongen is gewond geraakt door een val uit een achtbaan. Het jochie viel volgens ooggetuigen uit de spinning coaster The Twister in het Engelse pretpark Lightwater Valley. Hij moest per traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

"We kunnen bevestigen dat een jongen medische hulp krijgt naar aanleiding van een incident in één van onze attracties", laat Lightwater Valley weten in een verklaring. "Het kind was bij bewustzijn toen hulpverleners arriveerden. Hij is voor zover bekend niet in levensgevaar."


ZIE OOK: Engels pretpark gebruikt muziek uit Toverland: 'Niet de bedoeling'

Het ongeluk vond vanochtend rond 11.30 uur (lokale tijd) plaats. Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt nog onderzocht. De attractie is voorlopig gesloten. De rest van het park blijft wel geopend.

Overleden
The Twister is een dertien meter hoge achtbaan van de Franse leverancier Reverchon. De topsnelheid bedraagt 47 kilometer per uur. In mei 2001 - slechts één maand na de opening - overleed een 20-jarige vrouw toen twee karretjes van dezelfde achtbaan op elkaar botsten. Daarop kregen de parkeigenaar en de fabrikant een forse boete.

ZIE OOK: Attractie verliest onderdeel: tiener gewond

Reacties