Efteling

Efteling onthult programma van Negen Pleinen Festijn 2019

28-05-2019, 16.23 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

De Efteling heeft het programma van het Negen Pleinen Festijn bekendgemaakt. Het jaarlijkse zomerfestival vindt traditiegetrouw plaats op alle vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus. Het attractiepark blijft dan open tot 23.00 uur, met extra entertainment op negen verschillende pleinen.

De grootste veranderingen vinden dit jaar plaats op het Herautenplein in het Sprookjesbos en op het nostalgische Anton Pieckplein. Op het Herautenplein kunnen bezoekers luisteren naar sprookjesverhalen. Ook zijn verschillende sprookjesfiguren aanwezig voor een meet-and-greet. Het Anton Pieckplein staat in het teken van straattheater.


ZIE OOK: Efteling brengt muziek van nieuwe Symbolica-show uit

Verder keren een hoop bekende gezichten terug, waaronder schlagerzanger Jürgen Freilich (Steenbokplein) en Jelle Amersfoort met zijn band (Carnaval Festival-plein). Ook zanggroep Zang & Gelukkig (Vliegende Hollander-plein) ontbreekt niet. In het Openluchttheater naast De Indische Waterlelies is 's avonds wederom de poppenshow Avond met Wolf te zien.

O.J. Punctuel
Op het Vliegende Hollander-plein staan bezoekers voor het eerst oog in oog met Joris van Joris en de Draak. Bij Symbolica is de hofhouding van het Paleis der Fantasie aanwezig om de Symbolicaanse Hofdans te demonstreren, al laat lakei O.J. Punctuel dit keer verstek gaan. De bekende Efteling Muzikanten krijgen een eigen show op het Ton van de Ven-plein, waar ook Raveleijn-ruiter Thomas zich laat zien. Het Fata Morgana-plein wordt bevolkt door straatmagiërs.

ZIE OOK: Video: nieuwe acts tijdens Negen Pleinen Festijn in de Efteling

Reacties