Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vreemd gezicht: opblaasboot in Efteling-attractie Fata Morgana

28-05-2019, 01.01 uur | Reacties

Veel Efteling-bezoekers zullen vreemd opkijken bij het zien van een merkwaardige boot in Fata Morgana. Eén van de bootjes in de beroemde attractie is vervangen door een afwijkend opblaasexemplaar. Het gaat om twee aan elkaar vastgemaakte buizen die op het water drijven.

De boten van Fata Morgana zijn onder water aan elkaar vastgemaakt met een kabel. Het besturingssysteem werkt alleen wanneer de computer alle veertien vaartuigen kan volgen. Als een boot vanwege onderhoud uit de attractie gehaald wordt, moet er dus iets voor in de plaats komen.


ZIE OOK: Efteling onthult details over opknapbeurt Fata Morgana

Op dit moment wordt achter de schermen een bootje opgeknapt. Dankzij het vervangende vlot kan de attractie ondertussen gewoon operationeel blijven. De sensoren registreren nog steeds veertien boten.

Gesloten
Het is niet voor het eerst dat de Efteling deze oplossing toepast. In 2014 kwam de opblaasboot ook al even tevoorschijn. Afgelopen najaar was Fata Morgana nog vijf weken gesloten voor een grote renovatie. Daarbij lag de focus vooral op het voorkomen van technische storingen.

ZIE OOK: Waarom drijft er een opblaasboot in Fata Morgana?

Reacties