Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Nieuwe achtbaan in Frans Walibi-park: vooruit, achteruit en drie inversies

27-05-2019, 23.48 uur

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes opent deze week een spectaculaire nieuwe achtbaan. Aanstaande donderdag wordt de 31 meter hoge rollercoaster Mystic officieel in gebruik genomen. Op YouTube staat alvast een onride-video.

Een ritje bestaat uit een verticale liftheuvel, drie inversies en een gedeelte achteruit. Mystic haalt een topsnelheid van 85 kilometer per uur. De baan is 575 meter lang. Het bijbehorende parkdeel kreeg een voodoo-thema.

Het attractiepark in Oost-Frankrijk koos voor een zogeheten infinity coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Gold Rush in Attractiepark Slagharen en de nieuwe lanceerachtbaan Fury in Bobbejaanland.



Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be