Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Dit zijn de treinen van de nieuwe Bobbejaanland-achtbaan Fury

25-05-2019, 12.17 uurBeeld: Themeparkfreaks

De treinen van de nieuwe rollercoaster van Bobbejaanland zijn gearriveerd. In het Vlaamse pretpark staan de karretjes van de triple-launch coaster Fury klaar om op de baan gezet te worden. Ze zijn nog wel ingepakt met beschermende folie.

Dat is te zien op exclusieve foto's van fans. De twee treinen bestaan uit drie rijen van vier zitplaatsen. Ze zijn vergelijkbaar met de trein van de achtbaan Gold Rush in zusterpark Attractiepark Slagharen, al heeft die vijf rijen.

Fury is een triple-launch coaster met lanceringen vooruit en achteruit. Dankzij een wissel kunnen er toch twee treinen tegelijk op de baan staan. De achtbaan werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Of bezoekers de rit voor- of achterwaarts afleggen, wordt bepaald met behulp van een knoppenpaneel in de beugels.

Opening
Sinds gisteren is de 43 meter hoge baan helemaal compleet. De opening vindt over vier weken plaats. Fury wordt de snelste achtbaan van de Benelux, met een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be