Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Nu al tienduizend abonnees voor Pools Plopsa-pretpark

30-05-2019, 15.13 uur

Het nieuwe Poolse pretpark Majaland mag een succes genoemd worden. Slechts acht maanden na de officiële opening heeft het attractiepark, onderdeel van de Belgische Plopsa Group, al meer dan tienduizend abonnementhouders. Dat vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings.

"Al in de eerste week hadden we enkele duizenden abonnees", aldus de Plopsa-directeur. "Sindsdien kwamen er wekelijks honderden nieuwe abonnementhouders bij. Inmiddels zitten we op 10.089 en dat aantal blijft explosief stijgen. Zo'n succes hadden we nooit verwacht. Polen blijken gek te zijn op Maya de Bij."

Het eerste jaar wordt naar verwachting afgesloten met zo'n 250.000 bezoekers. "We zijn nu bezig om de capaciteit van het park te verhogen", aldus Van den Kerkhof. Zo wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de nieuwe houten achtbaan Wilkolak, vergelijkbaar met Heidi The Ride in Plopsaland De Panne.

Berlijn
Majaland ligt in het dorpje Kownaty, op zo'n anderhalf uur rijden van Berlijn. Er staan verschillende attracties die in het teken staan van de Studio 100-series Maya de Bij, Wickie de Viking en Bumba. Voor een regulier entreebewijs moet 90 zloty worden afgerekend, ongeveer 21 euro. Een abonnement kost 150 Poolse zloty, zo'n 35 euro.

Ondertussen zijn er al plannen voor een tweede Plopsa-park in Polen, namelijk in de hoofdstad Warschau. Daarover zijn nog geen details bekend.

Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be