Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Nieuwe achtbaan Bobbejaanland compleet: opening over vier weken

24-05-2019, 17.40 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan Fury in Bobbejaanland is compleet. Vanmiddag werd op 43 meter hoogte het allerlaatste ontbrekende baandeel gemonteerd. Daarmee staat de zeshonderd meter lange triple-launch coaster helemaal overeind. De opening vindt plaats over vier weken.

Het laatste baandeel is ook meteen het allerhoogste punt van de attractie. "Nu de track af is, kunnen we ons verheugen op de eerste testritten", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Die laten waarschijnlijk niet snel meer op zich wachten." Op zaterdagavond 22 juni vindt de openingsceremonie plaats.

Fury bestaat uit drie lanceringen en meerdere inversies. In totaal leggen passagiers tijdens een rit 830 meter af. Of passagiers vooruit of achteruit gaan, kan per keer verschillen dankzij een interactief systeem. De topsnelheid bedraagt 106,6 kilometer per uur.

Gold Rush
Voor de bouw schakelde het Vlaamse pretpark de Duitse fabrikant Gerstlauer in. Het bedrijf is bekend van onder meer Gold Rush in Slagharen, Dragonfly in Duinrell, Tiki-Waka in Walibi Belgium, Anubis The Ride in Plopsaland De Panne en Van Helsing's Factory in Movie Park Germany.



Meer Bobbejaanland