Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Aandeelhouder wil Legoland van de beurs halen

24-05-2019, 14.31 uur | Reacties

Zijn de dagen van Legoland op de beurs geteld? Wel als het aan een belangrijke aandeelhouder ligt. In een open brief laat de Amerikaanse investeringsmaatschappij ValueAct Capital weten dat pretparkgroep Merlin Entertainments vanwege slechte prestaties beter van de beurs gehaald kan worden.

Merlin Entertainments is de eigenaar van alle vestigingen van Legoland, Madame Tussauds, Sea Life en The Dungeons. Ook parken als Alton Towers en Thorpe Park (Groot-Brittannië), Heide Park (Duitsland) en Gardaland (Italië) horen bij de Britse groep. ValueAct Capital bezit 9,3 procent van de aandelen.

"We vrezen dat de huidige aandelenkoers de waarde van het bedrijf niet goed weergeeft", staat in de verklaring. "Bovendien kunnen jaren van aanhoudende tegenvallers demotiverend en destabiliserend zijn voor werknemers. Daarom zijn we van mening dat overwogen moet worden om van Merlin een privaat bedrijf te maken."

Vertrouwen
In een reactie laat Merlin Entertainments weten dat het management vooralsnog vertrouwen houdt in de uitgestippelde langetermijnstrategie. Wel blijft de firma met de Amerikaanse aandeelhouder in gesprek. Op dit moment is de pretparkgroep 3,87 miljard euro waard.

Meer Merlin Entertainments